Cafea AVX - Ethiopia Yirga Mamo Kacha - Organic - 125g

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
16,49Ron
Model:
BS2862
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom

Cafea AVX - Ethiopia Yirga Mamo Kacha - Organic - 125g

DATA PRAJIRII: 11.12.2019

Prajitor: AVX

Greutate: 125gr

Ambalat in punga plastic cu ZIP + VALVA.

Faj: 100% Arabica

Tara: Etiopia

Regiune: Yirgacheffe

Altitutdine: 1700 - 2200m

Prajire: Mediu ( Vienez 

Procesare: washed

Note: Complex, fructat. Aromele florale domină, cu o oarecare aciditate portocalie și aromă de nucă.

Etiopia este considerată locul de naștere al variantei arabice. În această țară, există multe soiuri care sunt încă necategorizate până în ziua de azi, cunoscute sub denumirea de categorie de colecționari „Heirloom”. Arbustii au fost „neglijați” în sălbăticie înainte de a fi luați în producție.

Acesta și mulți alți factori de mediu contribuie la faptul că cafenele etiopiene sunt considerate produse extrem de complexe din lume. Ceea ce nu este nefondat, deoarece aici există cu 99% mai multe soiuri decât în ​​lume.

În ciuda acestui fapt, Etiopia nu numai că are exporturi semnificative, ci și consum intern. Viața de zi cu zi este complet saturată de cultura cafelei. Jumătate din cele 6,5 milioane de saci din producția anuală sunt vândute pe piața internă. A face și a bea cafea este parte a unei ceremonii în care familia se întâlnește. Cafeaua este prăjită în mod tradițional într-o tigaie și este pregătită într-un recipient special numit „jebena” turnând apă clocotită cu apă fierbinte.

Majoritatea cultivatorilor sunt mici producători (chiar dacă au doar câțiva copaci), împreună cu câteva ferme mai mari și, desigur, cooperativele. Acestea din urmă sunt importante, deoarece permit reprezentanților mai mici ai jucătorilor.

Fermele mai mari prelucrează cultura la propria stație de prelucrare, în timp ce fermierii mai mici rămân în moara cooperativă. Acest lucru și, în plus, microclimatul, solul și varianta determină aroma cafelei. Majoritatea cafenelelor lor sunt prelucrate folosind un proces natural și spălat, dar recent au apărut și unele „miere”, sau miere prelucrate.

Regiunea Yirgacheffe oferă multe profiluri de cafea diferite cu profiluri de aromă diferite. De la citrice la floral la picant.

Cafeaua noastră este foarte cultivată și prelucrată printr-un proces spălat. Acest articol este destul de complex, cu aciditate citrică, cu note florale și unele de noul. În ceea ce privește textura, avem de-a face cu o cafea destul de plină.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.
Coş de cumpărături
0 obiecte
 
Top