Sloane - Colombia - Mandela La Esperanza - Omniroast 200g

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
68,50Ron
Model:
BS3131
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom
• SUNA PENTRU DISPONIBILITATE

Sloane - Colombia - Mandela La Esperanza - Omniroast 200g

DATA PRAJIRII: 26.01.2021

Origine Colombia

Profil gust Iasomie, Fructe tropicale, Mango, Ananas, Piersica, Vanilie, Ciocolata cu lichior

Regiune Valle del Cauca, Trujillo

Producator Café Granja La Esperanza

Ferma La Esperanza

Altitudine 1430 -1760 masl

Varietal Mandela

Procesare Hybrid Natural

PROFILE PRAJIRE

Omni perfect adaptat extractiilor espresso sau filtru

Aceasta cafea provine de la ferma La Esperanza, detinuta de Cafe Granja La Esperanza, din regiunea Valle del Cauca, Trujillo, renumita pentru producerea de cafele castigatoare la competitii de specialitate, procesarile acestora sunt combinate cu varietalurile pentru a rezulta profile aromatice unice. Provine din varietalul Mandela crescut la altitudini de 1.430 - 1.760 masl si este procesata hybrid-natural.

Mandela este o selectie auto-polenizata de la Caturra x Caturra, boabele fiind selectate dupa cele mai bune caracteristici. Pentru a asigura rezistenta la rugina, varietalul a fost incrucisat cu Timor Hybrid, pentru ca mai apoi sa fie incrucisat din nou cu varietaluri endemice etiopiene precum Sudan Rume, Daleco si Villa Sarchi. Produsul rezultat in urma procesului de incrucisare a fost selectat dupa criterii de performanta si stabilitate a varietalului, copacii obtinuti prezentand varfuri verzi si aurii (bronz).

Culesul boabelor este realizat manual, fiind alese numai ciresele perfect coapte. Procesul de indepartare a cojii se face fara a folosi apa. Cafeaua este amestecata si degustata senzorial pentru a se determina fermentatia ideala, bazata pe profilul dorit al cestii. Timpul de fermentare al acestei cafele variaza intre 19 si 22 de ore la ciresele intregi, dupa care se indeparteaza coaja acestora pentru a incepe a doua etapa de fermentare in pergament si mucilagiu, care dureaza 35 de ore. Cafeaua este lasata in tancurile de fermentare (la o temperatura de 35C) pentru 48 de ore, dupa care este uscata la soare timp de 15 zile.

Acest varietal, Mandela, ne-a cucerit cu un profil aromatic foarte complex cu note de fructe tropicale, mango, ananas, piersica, vanilie si ciocolata cu lichior.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Coş de cumpărături
0 obiecte
 
Top