Coş de cumpărături
0 obiecte
 

Cafea AVX - Kenya AA Plus 1kg

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
236,32Ron 141,79Ron
Model:
BS3644
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom
• SUNA PENTRU DISPONIBILITATE

Cafea AVX - Kenya AA Plus

DATA PRAJIRII: 03.02.2021

Prajitor: AVX

Greutate: 1000gr

Ambalat in punga plastic cu ZIP + VALVA.

Tip: 100% Arabica

Tara de provenienta: Kenya

Note: Lamai coapte, caise si afine,

Prajire: Light

Prajit pe Loring S35 Kestrel

Metode de preparare recomandate: automate/superautomate, espresso, mokka pot 

 

Selecția Kenya AA Plus Mount Kenya

Kenya se află în Africa de Est, mărginită de unele - și - țări producătoare de cafea extraordinare, precum Etiopia, Tanzania și Uganda. Cu toate acestea, spre deosebire de vecinii săi, cafeaua a venit aici doar foarte târziu ca cultură. Dar acest dezavantaj a fost rapid eliminat, deoarece a devenit acum unul dintre cele mai căutate locuri de origine. Articolele care vin de aici sunt extrem de diverse în ceea ce privește gustul, aproape totul, de la picant până la citrice. Este, de asemenea, foarte popular în lumea specialității, și pe liniile de espresso și filtrare. 

Producția de ferme mari este prezentă și în Kenya, dar și versiunea pentru terenuri mici. Acestea din urmă se grupează de obicei în cooperative sau își aduc recoltele într-o stație de procesare comună.

În Kenya, este prezentă și o versiune ușor modificată a procesului spălat. În acest caz, boabele sunt înmuiate de două ori pentru o perioadă de 12 până la 24 de ore în rezervorul de fermentare, care este separat printr-o spălare scurtă. Studiile arată că al doilea „spălat / înmuiat” are un efect benefic asupra gustului cafelei. A doua înmuiere este urmată de clasificarea boabelor în canal, unde boabele sunt separate pe trepte prin compactitatea lor. Acesta este modul în care obțin denumirea AB sau chiar AA.

Ce înseamnă „AA” și „Plus”? În cazul nostru, aceștia nu sunt doar termeni goali. AA se referă la mărimea boabelor de cafea. Există mai multe scale pentru sortare în lume, în Kenya AA reprezintă cele mai mari cereale. Plus (Top în unele cazuri) indică faptul că numai lotul de ochi defecți sunt permiși în lot, deoarece nu există modificări în băutura finită.

Aceasta este urmată (în cazul nostru) de uscare la soare, care a avut loc și pe paturi africane ridicate și aici. Acest lucru permite o uscare mai blândă, deoarece betonul fierbinte nu arde boabele, iar aerul trece prin fasole mai uniform. Sunt uscate de obicei până când conținutul de umiditate de 55-60% este redus la 10-12%.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Top