Coş de cumpărături
0 obiecte
 

Cafea AVX - Honduras Guara Verde 250g

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
37,66Ron 22,60Ron
Model:
BS3644
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom
• SUNA PENTRU DISPONIBILITATE

Cafea AVX - Honduras Guara Verde 250g

DATA PRAJIRII: 03.02.2021

Prajitor: AVX

Greutate: 250g

Ambalat in punga plastic cu ZIP + VALVA.

Specie: 100% Arabica

Tara: Honduras

Regiune: El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan și Ocotepequ

Altitutdine: peste 1300-2000m

Tip: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon

Prajire: Inchis ( French ) 

Procesare: Washed ( spalat )

Note: Ciocolată, nuci, cacao și fructe uscate. Cafea destul de corpolentă.

 

Honduras Guara Verde 

 

Începutul creșterii cafelei, ca în atâtea țări, datează din perioade și condiții incerte din Honduras. Îmbunătățirea calității și a productivității datează de la înființarea IHCAFE, bineînțeles din cauza cererii crescânde de export. Cafeaua din sudul și America Centrală a devenit din nou foarte populară, chiar și în cercurile de cafea de specialitate. Nenumărate variante interesante și metode de procesare provin de pe acest continent. Cafelele care vin de aici sunt complexe și dulci, dar poate mai puțin intense din partea lor fructată în comparație cu omologii lor din Africa de Sud.

 

În Honduras, condițiile infrastructurale precare fac dificilă pentru moment schimbarea limbajului echilibrului de la cantitate la calitate. Fermierii primesc puțin sprijin, iar cultura este în mare parte amestecată. Acest lucru este agravat de condițiile climatice, deoarece tot mai mulți fermieri se orientează către uscare mecanică din cauza vremii foarte umede, care la rândul său este în detrimentul calității.

 

Cu toate acestea, datorită mișcării Cupa de excelență și a obiectelor care apar din când în când la campionatele mondiale, țara dă încet semne de orientare către calitate.

 

Lotul este procesat printr-un proces spălat pentru a da un gust curat al cafelei, fără „gust” al procesului. Produsul final este uscat la soare.

 

Despre cooperativă

 

În 1975, 228 de cultivatori și familiile acestora au fondat Cooperativea Agrícola Uníon y Fuerza (CAUFUL). Au lucrat împreună și au vândut cultura, dându-le mai multe cuvinte de spus în proces. În 2002, acestea erau deja recunoscute oficial ca o cooperativă. Apoi, anul acesta, au cumpărat o suprafață de 70 de acri, pe care au început să o cultive împreună.

 

Astăzi, cooperativa are 146 de membri care își cultivă cafeaua în condiții organice. Cooperativa are, de asemenea, mai multe mașini de cojit. Și cafeaua lor este uscată la soare sau cu un uscător mecanic.

 

Plantația este îngrijită în mod regulat, lucrând pentru îmbunătățirea calității. Anul acesta, de exemplu, o mulțime de arbuști au fost tăiați și tăiați, așa că sunt așteptați 5.000-6.000 de saci de recoltă în loc de cei 12.000 obișnuiți. Cu toate acestea, acest lucru este rentabil pe termen lung datorită randamentelor și calității mai mari.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Top