Coş de cumpărături
0 obiecte
 

Cafea AVX - Brazil Blend 80/20 250g

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
24,71Ron 14,83Ron
Model:
BS3643
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom
• SUNA PENTRU DISPONIBILITATE

Cafea AVX - Brazil Blend 80/20

DATA PRAJIRII: 03.02.2021

PRAJITOR: AVX

Greutate: 250g

Ambalat in punga plastic cu ZIP + VALVA.

Tip: 80 % Arabica  20 % Robusta

Tara de provenienta: Brazilia,Columbia,India

Contine: - 30 % - Brazil Mogiana, 20 % - Colombia Supremo, 50 % - India Robusta Kappi Royale

Note: ciocolată neagră, alune prăjite și cacao.

Prajire: Dark 

Prajit pe Loring S35 Kestrel

 

Instrumente recomandate pentru pregatire: Espresso, automate si superautomate, Moka pot și Phin.

Espresso sicilian, direct din Brazilia? Este posibil!

Când ne-am creat amestecul brazilian, am vrut să creăm o cafea care să ofere o bază excelentă pentru a face un „restretto” italian de modă veche. Pentru că în zilele noastre se bea doar în raport de 1: 2, 1: 3 zboară.

Am ales cafele braziliene pentru că sunt foarte populare datorită gustului lor ciocolată și asemănător cu piatra. Cu toate acestea, acestea sunt fie vândute separat, fie amestecate cu cafea în alte zone de producție. De aceea am dorit un amestec de cafele din această țară. Cei doi arabi conferă cafelei o aromă mătăsoasă, ciocolată și cacao, în timp ce robustetea aduce un caracter și un corp mai mare.

Dar cum se face ristretto?

Într-un mediu de cafenea, există în general 2 moduri:

1. „Ah, știi cu cine te vei distra ...” Și primești un espresso normal.

2. Folosesc metoda de tăiere, ceea ce înseamnă că pur și simplu opresc robinetul sau iau una dintre cupe sub braț. Așa că obțineți un espresso devalorizat.

Dar, dacă cineva intră într-o operație de ajustare de 10 minute de fiecare dată când cineva cere un ristretto, toată aprecierea mea! Oaspetele meu undeva pentru un ristretto dublu mai puțin tradițional.

Dacă acestea nu sunt moduri ideale, cum altfel?

Cu toate acestea, există o a treia metodă care este excelentă pentru casă, atât timp cât este timpul potrivit. Pentru prăjirea mai ușoară, raportul de extracție este de obicei 1: 2 sau chiar 1: 3. Aceasta înseamnă că 10 grame de cafea fac 20 de grame de lichid, sau 60 de grame în ultimul caz.

În timp ce ristretto tinde să se apropie de un raport 1: 1. 1: 1 la 1: 1,5. Astfel, în acest caz, se prepară 10-15 grame de lichid din 10 grame de cafea măcinată. Evident, timpul contează, întrucât nu este atât de bine să-l faci în 15-20 de secunde.

Deci polizorul trebuie rotit într-o poziție mai fină. Merită saccadat pentru a obține suma dorită în 35-40 de secunde (poate mai mult, dar mulți ar avea un grafic matematic aici, deoarece nu există cafea în 30 de secunde). Le-am spus tuturor că, chiar dacă băutura va curge în 40,5 secunde, puteți să o gustați în continuare. Pe de o parte, el învață ceva nou și, pe de altă parte, învață să aprecieze următoarea cafea bună (dar pariez că chiar și o alergare de 50 de secunde poate fi delicioasă).

Merită să încercați această metodă cu alte cafele prăjite întunecate. Este ca și cum o nouă dimensiune se deschide omului, iar cafeaua are un gust complet diferit. În felul acesta, chiar și fructele ușoare „nedorite” pot dispărea din ceașcă.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Top