Coş de cumpărături
0 obiecte
 

Sloane - Colombia - Jairo Arcila Honey Cinnamon - Omniroast 200g

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
160,95Ron
Model:
BS3131
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom
• SUNA PENTRU DISPONIBILITATE

Sloane - Colombia - Jairo Arcila Honey Cinnamon - Omniroast 200g

DATA PRAJIRII: 31.08.2021

Origine Columbia
Profil gust Scortisoara, Vanilie, Turta Dulce, Miere, Mere Rosii
Regiune San Adolfo, Huila
Producator Jairo Arcila
Ferma La Pradera
Altitudine 1650 - 1700 masl
Varietal Pink Bourbon
Procesare

Fermentare Anaerobica imbogatita cu Acid Tartaric si Scortisoara

    Prajire                                                             Omni

Aceasta editie limitata celebreaza aromele iernii pe care le indragim cu totii prin infuzarea lor cu maiestrie in cafeaua de specialitate.

Ambele loturi provin dela Felipe si Carlos Arcila, cei doi frati care si-au creat propria companie de export pentru a face comert echitabil cu cafeaua pe care familia o produce de peste 80 de ani. Au transformat La Pradera, ferma familiei, intr-un centru de procesare despre care Carlos spune ca „este un loc de cercetare si dezvoltare. Am deschis acum un an si jumatate si procesam doar cafele de peste 90 de puncte SCA. "

La Pradera este condusa de tatal celor doi frati, Jairo Arcila, si include o pepiniera si este specializata in procesarea prin fermentatie naturala in conditii aerobe si anaerobe. Aici cresc si sunt procesate soiuri exotice, inclusiv acest Pink Bourbon, care este cu siguranta unul dintre cele mai interesante soiuri care sunt produse in Columbia la momentul actual. Numele este impropriu pentru ca nu este inrudit cu varietalul Bourbon si nici nu este roz. Poate ar trebui sa se numeasca Huila Orange, fiind descoperit in regiunea Huila si avand o culoare mai degraba portocalie. Originea este necunoscuta, desi unii suspecteaza origini etiopiene. In ceasca sunt de asteptat note de fructe rosii si florale.

 

In ceea ce priveste procesarea, acest lot a fost cules manual cand ciresele au atins un nivel strict de coacere, au fost sortate manual si apoi supuse unei fermentari anaerobe uscate de 48 de ore. In aceasta perioada de fermentatie s-au adaugat acid tartric si scortisoara in mediul anaerob, provenind tot din plantele cultivate la ferma La Pradera. La finalul procesului de fermentare, cafeaua a fost asezata pe paturi ridicate la o temperatura de 35 de grade Celsius si uscate pana cand boabele au atins nivelul ideal de umiditate.

Lotul si-a pastrat profilul original fructat si floral, dat de varietalul Pink Bourbon, pe care fermentatia anaeroba l-a accentuat in timp adaugarea de scortisoara a transferat aroma sezonului de sarbatori in boabele in sine. Rezultatul este o cafea de peste 90 de puncte, care va ramane intiparita in memoria oricui are norocul sa o guste.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Top