Sloane - El Salvador - La Divina Combucha - Omniroast 200g

Clic pentru mărire
Preţ: ( TVA inclus)
69,90Ron 48,93Ron
Model:
BS3131
Producător:
TRANSPORT GRATUIT - la comenzi peste 299RON!
• Poti ridica produsul si comanda din Showroom
• SUNA PENTRU DISPONIBILITATE

Sloane - El Salvador - La Divina Combucha - Omniroast 200g

DATA PRAJIRII: 26.01.2021

Prajire: omni

Cantitate: 200g

Origine El Salvador

Profil gust Cirese, Lemn dulce, Pinot Noir, Rodie, Lapte condensat

Regiune Palo Campana, Santa Ana Vulcano

Producator Dr. Roberto Ulloa

Ferma Divina Providencia

Altitudine 1600-1800 masl

Varietal Red Bourbon

Procesare Semi-Washed Kombucha Experiment

PROFILE PRAJIRE

Omni perfect adaptat extractiilor espresso sau filtru

 

Divina Providencia există pentru că Roberto Ulloa a dorit-o.

 

Pentru noi, este un templu al cafelei, una dintre cele mai bune ferme pe care le-am văzut vreodată. Roberto nu a moștenit Divina Providencia. Familia sa avea ferme cu altitudine redusă, dar Roberto avea misiunea de a produce cea mai bună cafea posibilă, așa că a mers cât a putut de sus pe vulcanul Santa Ana și a cumpărat o fermă abandonată. Încetul cu încetul, a continuat să cumpere ferme abandonate pentru a pune împreună Divina Providencia. Cu multă muncă și dăruire, ferma sa a devenit una dintre cele mai sănătoase și mai frumoase ferme pe care le cunoaștem. Într-o perioadă în care cultivarea cafelei nu este foarte profitabilă și producția în El Salvador este la pãmânt, Divina Providencia există deoarece Roberto este condus de o pasiune de neoprit de a produce cafele uimitoare. Vizitarea fermei sale este o lecție despre producția de cafea, de la utilizarea tehnicilor antice de gestionare a plantelor necunoscute de majoritatea fermierilor, până la cunoștințele sale profunde despre biologia plantelor, este uimitor să lucrezi cu un inginer care știe atât de multe despre cafea. De aceea îl numim dr. Ulloa, dacă ar exista o diplomă pentru cultivarea cafelei, Roberto nu ar fi doar doctorant, ci ar preda cursul.

 

Colaborarea dintre Roberto și familia Ruffatti este de lungă durată. El Productor se ocupã de cea mai mare parte a procesării pentru Roberto și acest lot nu face excepție.

 

   Au ales kombucha deoarece se stie cã produce băuturi cu conținut ridicat de aciditate și note fructate, așa că sperau că va avea un efect similar asupra cafelei.  Kombucha contine culturi vii, simbiotice de drojdii și bacterii. Puteți găsi mai multe informatii despre kombucha cãutând S.C.O.B.Y. (Cultura simbiotică a bacteriilor și drojdiei). Principiul prin care actioneazã este că drojdia și bacteriile lucrează împreună pentru a produce un rezultat mai complex. În general, în fermentare, drojdia transformă zahărul în alcool. Bacteriile iau apoi acest alcool și îl transformă în acizi. Deci, în loc să riscăm să sfârșim cu o cafea alcoolică, am ajunge la o cafea cu aciditate ridicată sau aciditate modificată. De asemenea, aceste culturi sunt suficient de rezistente pentru a supraviețui în medii acide, în special cel al cafelei.

 

Kombucha are Saccharomyces cerevisiae, care este o drojdie foarte importantă pentru fabricarea berii / vinificație și, împreună cu aceasta, contine și bacterii care vor adăuga complexitate compusilor creati de drojdii (Kombucha are nevoie de zahăr și taninuri pentru a trăi, iar pulpa de cafea le oferă pe amândouă).

 

Anul acesta au încercat fermentarea avand cafeaua deja depulpată, ca in procesarea honey, pentru a oferi microorganismelor acces direct la zaharurile din mucilagiu. Premisa a fost că microorganismele vor consuma mucilagiul și vor expune boabele la orice se întâmplă în fermentare. Boabele de cafea au stat în tancul de fermentate aproximativ o săptămână. Au folosit kombucha  și kefir de apă pe care le-au produs chiar ei în prealabil, astfel încât lichidul se afla deja în fermentație activă când a fost introdusă cafeaua.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Coş de cumpărături
0 obiecte
 
Top