- Disponibilitate:
- Cod produs: RS0101
- SKU: RS0073
Discount in functie de cantitate:
Barshaker Coffee Roasters - Ethiopia -Aricha - Fully Washed - Omniroast- 250g
Prajire : Omniroast
Procesare : Fully Washed
Origine : Ethiopia
Regiune: Yirgacheffe
Greutate : 250 g
Station: Aricha
Varietate : JARC varieties , Local Landraces
Scor: 87.25
Crop: 2024
Altitudine: 1925 m
Note : Lemongrass, Citrus Fruit, Peach
Stația de spălare Aricha este situată la 1.925 de metri deasupra nivelului mării, în Yirgacheffe. Peste 300 de fermieri livrează cireșe cultivate în zona înconjurătoare. Anotimpurile umede și uscate distincte creează condiții optime pentru prelucrarea cafelei.
Metodele de cultivare din regiune rămân în mare parte tradiționale. Agricultorii din Yirgacheffe își cultivă în mod obișnuit plantele de cafea împreună cu alte culturi alimentare. Această metodă este frecventă în rândul micilor fermieri, deoarece maximizează utilizarea terenului și asigură hrană pentru familiile lor.
Pe lângă culturile intercalate tradiționale, majoritatea fermelor sunt, de asemenea, organice prin definiție. Fermierii din Yirgacheffe folosesc de obicei foarte puține îngrășăminte sau pesticide, dacă nu chiar deloc. Majoritatea lucrărilor agricole sunt efectuate manual de către familia apropiată.
Pentru a profita de climatul magnific, această stație oferă cursuri de formare pentru a-i ajuta pe fermieri să producă cireșe de mai bună calitate. Formarea se axează pe procedurile de recoltare și transport al cireșelor.
Fermierii culeg manual cireșele în mod selectiv și le livrează la stația de spălare. La recepție, angajații sortează manual cireșele primite pentru a îndepărta cireșele necoapte sau deteriorate.
Cireșele sunt apoi decojite și fermentate timp de 36 până la 48 de ore în cele 12 tancuri de fermentare standardizate ale stației. După fermentare, pergamentul este spălat în apă curată și transferat în unele dintre cele 280 de paturi de uscare ridicate ale stației. Pergamentul este greblat frecvent pentru a asigura o uscare uniformă. Este nevoie de aproximativ 18 zile pentru ca pergamentul să se usuce. Stația marchează toate paturile de uscare cu un cod care facilitează urmărirea trasabilității și a stadiului prelucrării.
Toate cireșele acceptate sunt apoi puse la uscat în straturi subțiri pe paturi supraînălțate timp de aproximativ 18 zile. Stația dispune de 280 de paturi de uscare. Fiecare pat este marcat cu un cod care facilitează urmărirea trasabilității și a stadiului prelucrării.
În Etiopia, gradele depind de inspecția vizuală pentru defecte și de calitatea ceștii. Calitatea 1 este considerată cea mai înaltă calitate a cafelei. Clasele 1 și 2 sunt considerate cafea de specialitate, iar clasele 3-9 sunt clasificate drept cafea comercială. Gradul 1 este lipsit de defecte ale ceștii și de impurități și nu are niciun quaker.
În timp ce Etiopia este renumită drept locul de naștere al cafelei, în prezent rămâne o țară iubită de industria cafelei speciale pentru incredibila sa varietate de arome. În timp ce trasabilitatea completă a fost dificilă în istoria recentă, noile reglementări au făcut posibilă achiziționarea directă. Ne asociem direct cu fermierii pentru a-i ajuta să producă loturi de cafea de specialitate de calitate superioară care sunt acum complet trasabile, adăugând valoare atât pentru fermieri, cât și pentru prăjitori.
Calitatea excepțională a cafelei etiopiene se datorează unei combinații de factori. Diversitatea genetică a soiurilor de cafea înseamnă că găsim o diversitate de arome, chiar și între (sau în cadrul) ferme cu condiții de cultivare și procesare similare. În plus față de soiuri, metodele de prelucrare contribuie, de asemenea, la calitatea finală. Ultimele ingrediente cheie pentru o cafea excelentă în Etiopia sunt tradițiile de producție care au creat diversitatea genetică, infrastructura de prelucrare și cafeaua excelentă de care ne bucurăm astăzi.
Majoritatea producătorilor din Etiopia sunt mici proprietari, iar majoritatea continuă să cultive cafeaua folosind metode tradiționale. Ca urmare, cea mai mare parte a cafelei este cultivată fără utilizarea de îngrășăminte chimice sau pesticide. Cafeaua este cultivată, recoltată și uscată aproape în întregime folosind sisteme manuale.
Costul si timpul transportului:
- Livrarea produselor se face numai prin curierat rapid - FAN COURIER, sau DPD.
- Durata de livrare este de maxim 2 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii tinand cont de urmatorii factori: confirmarea existentei in stoc a produselor si a cantitatilor cerute de dvs; confirmarea modalitatii de plata; confirmarea modalitatii de livrare. In cazul in care livrarea nu se poate efectua in 2 zile lucratoare, veti fi anuntat prin telefon de catre un administrator al site-ului Barshaker.ro
- Puteti opta pentru livrare sambata, pana la ora 14:00
- Plata se face prin Ramburs, la primirea coletului (in cazul in care ati ales plata prin ramburs la finalizarea comenzii)
Pentru livrari in tara:
FANcourier 24/48H tariful este de 16.99 RON ( TVA inclus ) - pentru primele 10 Kg (In zona unde nu sunt km suplimentari)
Servicii extra prin FANcourier:
- verificare colet - 26.99 Ron TVA inclus
- KG suplimentare (peste 10kg) 0.9 ron + TVA /kg (1,07 ron TVA inclus)
- KM suplimentari (unde nu are sediu FAN Courier) - 1 ron /KM de la cel mai apropiat sediu FAN
DPD > 24/48H tariful este de 24.99 Ron TVA inclus.
Sameday > 24/48H tariful este de 24.99 Ron TVA inclus.
Lockere Sameday > 24/48H tariful este de 24.99 Ron TVA inclus.
Pentru comenzile de peste 499 lei (valoarea totala a produselor cu tva inclus), costurile livrarii vor fi suportate de societatea noastra! (doar pentru livrari in Romania).
Livrarea in afara tarii se calculeaza la fiecare comanda separat.
FOR INTERNATIONAL SHIPPING PLEASE ASK A QUOTE FOR YOUR ORDER.
We work with DPD, GLS,DHL and UPS.
In cazul in care adresa indicata de client nu se afla in aria de acoperire a firmelor URGENT-CARGUS, DPD, sau FAN-COURIER, se pot percepe taxe suplimentare pentu livrarea coletelor (veti fi notificat de catre un consilier-vanzari, daca este cazul).
Totodata Barshaker.ro isi rezerva dreptul de a suspenda anumite comenzi pe o perioada nedeterminata, in cazul in care produsele nu sunt in stoc / nu se ajunge la o intelegere cu client legat de pretul produselor sau a transportului / se intervin alti factori externi asupra caror societatea noastra nu are nici o posibilitate de influentare.