Comandante C40 MK4 Nitro Blade - este noua versiune a uneia dintre cele mai bune râșnițe de cafea din lume. Dispozitivul oferă o gamă largă de măcinare, o funcționare stabilă și un design rafinat, cu materiale de cea mai bună calitate.


Versiunea MK4 include mai multe actualizări:

  • Noua formă și material al cadrului cutitului - mai robust, cu o capacitate mai mare și fără boabe prinse! 
  • Fiecare rasnita este livrat cu două borcane: 1x sticlă maro și 1x sticlă polimerică transparentă. Acesta din urmă este ușor, durabil și poate fi folosit ca o cană!
  • Ambalaj refăcut, cu protecție îmbunătățită.

Râșnița de cafea manuală Comandante este deja o legendă modernă. Și asta pentru un motiv întemeiat! Este o rasnită foarte bună: solidă, versatilă, perfect realizată și, cel mai important, macină foarte bine cafeaua. La urma urmei, nu este o noutate faptul că o râșniță este baza unei cafele bune! Recent, a fost lansată o versiune actualizată a modelului MK3, MK4. Merită să verificați ce s-a schimbat în noua versiune!


Echipament versatil

La început să ne amintim ce este o rasnita Comandante. Este un măcinător manual de cafea, cu corp din oțel, reglaj gradual al măcinării și, ceea ce este cel mai caracteristic și reprezintă coloana vertebrală a acestui echipament, cutitele realizate dintr-un aliaj special de oțel de foarte mare rezistență și geometrie impecabilă.

Ceea ce iubesc atât home baristaurile, cât și barista profesioniști la Comandante atât de mult este versatilitatea sa. Este una dintre puținele rasnite manuale care asigură o măcinare de înaltă calitate atât pentru un espressor, cât și pentru filtru.

În funcție de axele asumate - standard sau Red Clix - schimbarea măcinării de la espresso la filtre necesită câteva zeci de clicuri cu butonul de reglare, care este foarte intuitiv, deoarece este repetabil - o caracteristică care nu este evidentă la multe rasnite de mana...

Stabilizarea axului și utilizarea rulmenților sunt, de asemenea, importante. Lipsa de deviere a axelor în timpul măcinării permite o rotație perfectă a cutitului și astfel boabele de cafea, oriunde ar cădea, vor fi măcinate foarte uniform.



Comandante MK3 și MK4 - diferențe

Atunci când așezați ambele versiuni ale rasnitelor unul lângă celălalt, este imposibil să le deosebiți. Doar un borcan poate da un indiciu, deoarece în noua versiune, în loc de două recipiente de sticlă, veți găsi un borcan de sticlă și unul de polimer. Acesta din urmă nu este un borcan de plastic obișnuit. După cum puteți vedea pe canalele de socializare Comandante și la unii pasionați de cafea, noul recipient din polimer este practic indestructibil. Este impenetrabil la lovituri de ciocan foarte puternice, la căderi sau la încercări de a-l zdrobi. De asemenea, se poate observa mai multă electricitate statică a cafelei, care are rolul de a ajuta la îndepărtarea prafului de pe boabele măcinate și care face ca gustul să fie ceva mai curat. Prin urmare, se poate întâmpla ca, în cazul unui borcan din polimer, cafeaua să trebuiască măcinată cu unul sau două clicuri mai fin pentru a menține timpul de preparare corect. Marele avantaj al recipientului din polimer este greutatea sa redusă. Este bine să subțiezi o râșniță de jumătate de kilogram! Borcanul este perfect pentru transport.



A doua modificare foarte importantă, care nu afectează gustul cafelei, ci confortul de utilizare, este montarea reproiectată a rulmentului superior și a axei. Oricine a folosit până acum modelul Comandante anterior știe cât de enervant poate fi dacă o boabă se blochează exact în centrul rasmitei, acolo unde sunt fixate capacul și manivela.



Pare un detaliu minor, și totuși, dimineața, ar fi putut provoca o încruntare. În plus, acolo se acumulau particule de cafea măcinată, astfel că, pentru a curăța acest colțișor, era necesară folosirea unui bețișor de urechi sau a altor tehnologii.


Aceasta nu mai este o problemă în Comandante MK4. Într-adevăr, face viața mai ușoară. Brațele cu profil diferit ale acestei celebrități fac ca turnarea cafelei în râșniță să fie mult mai ergonomică. În același timp, a fost îmbunătățit suportul rulmentului și protecția împotriva murdăriei, ceea ce a crescut ușor capacitatea măcinătorului, oferind o diferență practic imperceptibilă de câteva grame.


To change or not to change ?!!?? :-)

Așadar, schimbările nu sunt revoluționare, ci evolutive. Cei care se așteptau la schimbări uriașe și la o rasnita aproape nou creat ar putea fi dezamăgiți. Cu toate acestea, modelul MK4 este o gură de aer proaspăt!

Avantajul unor schimbări atât de mici este faptul că toate accesoriile anterioare sunt compatibile cu noul model - carcase, manivele, axul Red Clix sau borcanele din polimer.

Dacă nu ați deținut până acum o rasnita Comandante și intenționați să îl cumpărați, alegerea modelului MK4 este absolut corectă. Cei care urăsc ca boabele să fie blocate în partea superioară a rasnitei pot lua în considerare, de asemenea, trecerea la un model mai nou. Cu toate acestea, dacă nu vă plac aceste schimbări, luați-o ușor! MK3 vă va servi mulți ani de acum încolo și oricum nu veți avea de ce să vă plângeți!