Meniu
Cosul tau

Barshaker Coffee Roasters - Costa Rica - Don Senel - Anaerobic Natural - Omniroast - 250g


Barshaker Coffee Roasters - Costa Rica - Don Senel - Anaerobic Natural - Omniroast - 250g

Prajire : Omniroast

Procesare : Anaerobic Natural

Origine : Costa Rica

Regiune: Finca La Toboba

Greutate : 250 g

Varietate : Catuai, Caturra,

Cupping score: 86.75

Crop: 2023/2024

Altitudine: 1700m

Note : Clementine, Winey, Tropical Fruit.

Senel Campos este un cultivator de cafea de 3 generații la Finca La Toboba. Împreună cu fiul său, a construit o microferma  care îmbunătățește calitatea cafelei sale și a fermelor din jurul său.

Senel Campos a moștenit Finca La Toboba de la tatăl său, care a moștenit-o de la mama sa (bunica lui Senel).

Tatăl lui Senel, Senel Senior, a plantat primii pomi de cafea pe fermă în 1968 și și-a întreținut familia prin veniturile obținute din producția de cafea. Astăzi, Senel și fiul său adult, Allan, dețin și administrează Finca La Toboba.

Ferma este numită după un tip de șarpe care abundă pe fermă. Deși inofensivi, acești șerpi sunt frecvent frecvent pe câmpuri în timpul recoltei. Senel și Allan îi mută ușor pe terenurile împădurite din apropiere.

În 2016, Senel și Allan și-au extins afacerea prin construind o microferma. Deoarece fermele din Costa Rica tind să fie mici, iar terenul este scump, majoritatea fermelor își trimit cireșele recoltate la o microfermă din altă fermă unde cireșele sunt transformate în cafea verde.

Acest lucru adaugă uniformitate și îmbunătățește calitatea și oferă o altă sursă de venit pentru fermele care pot să își construiască și să își exploateze propriile microferme. De multe ori, cafeaua din Costa Rica este denumită în funcție de microferma mai degrabă decât în funcție de fermă.

În plus față de Caturra și Catuai din acest lot, Senel mai cultivă Obata, Marsellesa, Villa Sarchi, Sarchimor, Catigua, Hybrid H3, Geisha, SL28, SL14 și SL34.

Cireșele roșii, coapte, sunt culese manual selectiv și prelucrate la microfermal Finca La Toboba. Ei măsoară nivelul Brix (conținutul de zahăr) al cireșelor și se asigură că acesta se situează între 22 și 23 pe măsurarea Brix. Cireșele plutesc pentru a îndepărta orice coajă inferioară și pasată.

În acest proces natural anaerob, cireșele sunt mai întâi așezate pentru se usucă pe paturi ridicate timp de 2 zile. Apoi, cireșele sunt plasate în rezervoare conice din plastic care sunt echipate cu supape pentru pentru măsurarea pH-ului și a altor date. Rezervoarele sunt sigilate și cireșele sunt  lăsate să fermenteze într-un mediu fără oxigen timp de 4 zile. După

fermentare, cireșele sunt aduse înapoi în paturi ridicate pentru a se usca timp de 28 de zile. Cireșele se greblează frecvent pentru a asigura o uscare uniformă. EP vine de la European Preparation. Boabele EP sunt Screen 15+ cu o toleranță scăzută la defecte.

Datorită inovațiilor neobosite, numărului mare de soiuri de cafea , cunoștințelor tehnice extinse și atenția acordată producției de cafea, Costa Rica este una dintre cele mai avansate țări producătoare de cafea din America Centrală.

Condițiile climatice din țară joacă, de asemenea, un rol în calitatea înaltă a cafelei produse. Există opt regiuni de cafea: Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central (Valea Centrală), Tres Rios, Brunca, Orosi și Tarrazú, o parte specifică a Valle Central.

Costa Rica a devenit, de asemenea, un lider mondial în materie de trasabilitate și sustenabilitate în producția de cafea. Nouăzeci la sută din cei 50 000 de cultivatori de cafea din țară sunt mici proprietari, iar în prezent, mulți dintre ei își livrează cireșele unor micro-fabrici care le prelucrează adesea în funcție de specificațiile producătorului pentru a păstra calitățile unui singur lot sau ale unei singure ferme.

Apariția procesării prin microferme  este, în sine, o evoluție relativ evoluție relativ recentă. Înainte de începutul anilor 2000, era obișnuia ca micii producători să își livreze cireșele la fabricile deținute de cooperative. Pe măsură ce piețele de specialitate lucrative din ce în ce mai mulți fermieri au început să înființeze morile în propriile ferme, oferindu-le un control sporit asupra asupra prelucrării și o mai mare asigurare a „trasabilității atât de importantă pentru segmentul de piață în creștere. Fabricile cu capacitate excedentară își ofereau apoi serviciile fermierilor vecini, oferind o gamă largă de metode de prelucrare metode de procesare pentru loturile mici, împreună cu o trasabilitate completă pentru pentru prăjitori și importatori. Sistemul a permis micilor și mijlocii producători de cafea din Costa Rica să ofere o gamă largă gamă largă de produse diferențiate. În prezent, loturile speciale din Costa Rica sunt aproape la fel de susceptibile de a purta numele microferma unde au fost procesate, ca și cel al fermă producătoare.

Costul si timpul transportului:

  • Livrarea produselor se face numai prin curierat rapid - FAN COURIER, sau DPD.
  • Durata de livrare este de maxim 2 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii tinand cont de urmatorii factori: confirmarea existentei in stoc a produselor si a cantitatilor cerute de dvs; confirmarea modalitatii de plata; confirmarea modalitatii de livrare. In cazul in care livrarea nu se poate efectua in 2 zile lucratoare, veti fi anuntat prin telefon de catre un administrator al site-ului Barshaker.ro
  • Puteti opta pentru livrare sambata, pana la ora 14:00
  • Plata se face prin Ramburs, la primirea coletului (in cazul in care ati ales plata prin ramburs la finalizarea comenzii)

 

Pentru livrari in tara:

FANcourier 24/48H tariful este de 16.99 RON ( TVA inclus ) - pentru primele 10 Kg (In zona unde nu sunt km suplimentari)

Servicii extra prin FANcourier:

- verificare colet - 26.99 Ron TVA inclus 

- KG suplimentare (peste 10kg) 0.9 ron + TVA /kg (1,07 ron TVA inclus)

- KM suplimentari (unde nu are sediu FAN Courier) - 1 ron /KM de la cel mai apropiat sediu FAN


DPD > 24/48H tariful este de 24.99 Ron TVA inclus.

Sameday > 24/48H tariful este de 24.99 Ron TVA inclus.

Lockere Sameday > 24/48H tariful este de 24.99 Ron TVA inclus.


Pentru comenzile de peste 499 lei (valoarea totala a produselor cu tva inclus), costurile livrarii vor fi suportate de societatea noastra! (doar pentru livrari in Romania).

 

Livrarea in afara tarii se calculeaza la fiecare comanda separat. 

FOR INTERNATIONAL SHIPPING PLEASE ASK A QUOTE FOR YOUR ORDER.

We work with DPD, GLS,DHL and UPS.

In cazul in care adresa indicata de client nu se afla in aria de acoperire a firmelor URGENT-CARGUS, DPD, sau FAN-COURIER, se pot percepe taxe suplimentare pentu livrarea coletelor (veti fi notificat de catre un consilier-vanzari, daca este cazul).

Totodata Barshaker.ro isi rezerva dreptul de a suspenda anumite comenzi pe o perioada nedeterminata, in cazul in care produsele nu sunt in stoc / nu se ajunge la o intelegere cu client legat de pretul produselor sau a transportului / se intervin alti factori externi asupra caror societatea noastra nu are nici o posibilitate de influentare.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies