"Cafea sau ceai?" - o întrebare care răsună la fiecare petrecere în familie, întâlnire cu prietenii sau seară de relaxare cu cealaltă jumătate. Indiferent de răspuns, ingredientul esențial în ambele propuneri este transparent, inodor și un solvent pentru multe substanțe - apa. Și nu orice fel de apă, ci apă caldă, clocotită, fierbinte, ceea ce poate oferi un ceainic electric.

Turnați-mi apă, iar eu voi cultiva fructe pentru dumneavoastră.

Pe lângă rolul incontestabil de important al rasnitei, apa este, de asemenea, importantă. Aceasta începe cu calitatea ei, cu cantitatea de minerale, și se termină cu temperatura și turnarea corectă a apei atunci când se prepară cafeaua. În apă se vor dizolva compușii din boabele de cafea măcinate. Se spune că apa este viață și, din moment ce cafeaua este apă (în cea mai mare parte), cafeaua este viață.


Atunci când preparați o cafea, controlul temperaturii este crucial - vă permite să extrageți tot ce este mai bun din boabe. Iar dacă aveți boabe de înaltă calitate, clasificate la un nivel ridicat pe scara SCA (Specialty Coffee Assocation), ar fi o calomnie să le tratați prost. Așadar, este bine să abordați cu atenție performanțele fermierilor, intermediarilor, prăjitorilor și magazinelor. Având un kettle cu temperatură controlată, putem regla cu precizie temperatura, în funcție de metoda de preparare, de regiunea de cultivare, de gradul de prăjire a cafelei sau de tipul de ceai. Da, da, ați citit bine - acest kettle este ideal și pentru ceaiul dumneavoastră preferat din frunze. De asemenea, important este așa-numitul gât de gâscă - un gura de scurgere lungă care permite ca cafeaua să fie turnată corect, în mod circular, în diferite tipuri de picurătoare.


Aici vine în ajutor câștigătorul premiului Red Dot Design Award 2018 - ceainicul ( kettle ) Fellow Stagg EKG. Corpul principal al aparatului este fabricat din oțel inoxidabil, cu o capacitate de 900 ml, cu un finisaj din plastic. Nimic nu scârțâie sau nu se simte slăbit. Baza este stabilă, iar capacul intră ușor, dar nu atât de ușor încât să cadă singur. Se poate spune că aveți de-a face cu un produs premium. Totul stă bine în mână, datorită, în parte, contragreutății încorporate în mânerul ceainicului. Oh, face ca inima multor iubitori de cafea să bată mai repede!



Arată-mi, ce ai înăuntru.

Kettleul Stagg EKG se distinge prin designul său minimalist și prin numărul minim de butoane necesare pentru a acționa toate funcțiile necesare. Întrerupătoarele, ecranul sau cadranul principal au fost amplasate simetric pe corpul aparatului. Aspectul general este consistent din punct de vedere vizual și îi va satisface cu siguranță pe cei cărora le place minimalismul într-o formă modernă. Ecranul circular afișează temperatura curentă și cea setată a apei. Reglarea se face cu ajutorul unui buton în trepte aflat pe cealaltă parte a bazei. Temperatura poate fi setată între 40 și 100°C (40°C este temperatura ideală pentru o experiență de apă "călduță" - utilă atunci când doriți să beți apă nu atât de rece direct de la robinet sau pentru a turna medicamente - sezonul gripei este în plină desfășurare). Setarea temperaturii este însoțită de sunete care amintesc în mod înșelător de zăngănitul unei mașini dintr-un parc de distracții care urcă o pantă! Tyr-tyr-tyr-tyr-tyr-tyr. Acest lucru promite distracție la cafea încă de la început - bună ziua, lumea copilăriei!


Același cadran este și butonul care pornește și oprește baza electrică, iar atunci când este ținut apăsat timp de 2 secunde, pune ceainicul în modul cronometru. Pe ecran apar apoi numere mari - începe numărătoarea inversă. Trei-două-unu-GO! Ca într-un joc de curse pe calculator, putem porni la drum turnându-ne cafeaua. Cronometrul numără până la 10 minute, apoi începe din nou numărătoarea inversă - acest lucru se datorează ecranului mic - patru cifre nu ar încăpea pe un ecran LCD rotund. Cu toate acestea, cu majoritatea rețetelor clasice, chiar și jumătate din acest timp este suficient. Există două cursoare pe partea din spate a aparatului - unul este responsabil pentru comutarea între scările Celsius și Farenheit, iar celălalt controlează funcția de menținere la cald.

Ceainicul, cu funcția HOLD dezactivată, menține temperatura timp de 3 minute, apoi se oprește și se oprește după 15 minute de inactivitate pentru a economisi energie. Cu funcția HOLD activată, ceainicul va menține temperatura specificată în mod continuu timp de până la 60 de minute - o funcție foarte utilă pentru cafenele și barmanițe de acasă la o petrecere în familie - 15 picături nu se vor prepara singure, nu-i așa?



TESTING%TESTING:)

E timpul pentru testare - cântărire, măcinare, preparare. Uau! Cafeaua a ieșit mai gustoasă decât de obicei. Se repetă. Prima, a doua, a treia - fiecare cafea a ieșit foarte aproape la fel. Atunci când se utilizează fierbătorul, există o limitare vizibilă în ceea ce privește viteza de turnare a apei - este imposibil să se toarne o porție de apă măturată din acest fierbător. Este acesta un lucru bun sau un lucru rău? După un număr de încercări, am constatat că nu numai că o astfel de restricție nu mă deranjează, dar a ajutat și la obținerea unei mai mari repetabilități atunci când turnați cafeaua. Nu am avut nicio problemă la turnarea unui Chemex mare,astfel încât jetul lent nu este o limitare și un obstacol pentru a potrivi cafeaua la timp. Cu excepția cazului în care... doriți să vă turnați ceaiul de dimineață "șobolan" deodată, rapid și eficient. Ei bine, acesta este un lucru pe care Stagg EKG nu ne permite să-l facem. Pe de altă parte, însă, această turnare lentă a cafelei m-a ajutat să abordez cu mai multă atenție însuși procesul de preparare a băuturii negre - este greu de transmis, dar a dat actului de preparare a cafelei un aer mai ritualic. Diferențele atunci când folosești un ceainic cu gura de scurgere electrică față de unul obișnuit sunt colosale. "Cel electric face viața foarte ușoară. Majoritatea cafenelelor nu își pot imagina să servească alternative de dozare fără acest tip de dispozitiv.


Este timpul pentru un test practic:

Test de 0,5 litri de apă, la 19°C în interior, la o altitudine de 250 m deasupra nivelului mării.


  • A fost nevoie de 3 min 20 sec pentru a fierbe apa la 100°C.
  • Pentru a fierbe apa la 96°C a fost nevoie de 2 min 50 sec.

Un rezultat foarte respectabil. Acest lucru ne va permite să măcinăm cafeaua între timp, să pregătim picuratorul sau alt dispozitiv și să introducem filtrul. Timp - verificați.

  • După 10 minute, apa era la 85°C (funcția de menținere a temperaturii dezactivată).
  • După 30 de minute, apa era la 67°C (funcția de menținere a temperaturii dezactivată).
  • După 1 oră, apa era la 52°C (funcția de menținere a temperaturii dezactivată).











Acest ceainic are un easter egg!

Așa este! Dacă veți căuta cu atenție, veți găsi un bug în ceainicul Stagg EKG. Stați liniștit, nu trebuie să chemați echipa de exterminare și să demontați ceainicul. Snake-ul este un joc ascuns în software-ul aparatului, direct din anii '90 (vă amintiți de jocul Snake, nu-i așa?). Vă asumați rolul unui vierme care mănâncă ouă care seamănă cu logo-ul Fellow - creativ! Controlul se face prin intermediul butonului principal de control: întoarce-te la dreapta pentru a te întoarce la dreapta, întoarce-te la stânga pentru a te întoarce la stânga. Simplu. Cel puțin așa pare, iar practica - ei bine, practica face perfecțiunea, nu-i așa?


Pentru cine.

Cui îi va plăcea Fellow Stagg EKG? Toți fanii designului și ai curățeniei în bucătărie (mâinilor unsuroase nu le va plăcea finisajul mat al EKG-ului) și cei care caută repetabilitate atunci când prepară o varietate de metode alternative. Destinația pentru uz casnic și comercial confirmă capacitatea fierbătorului de a rezista la utilizarea zilnică. Dacă sunteți în căutarea unui ceainic cu gura de scurgere pentru prepararea, de exemplu, a cafelei negre picurate sau a ceaiului de bună calitate - acesta va fi un succes. Dacă, totuși, căutați un ceainic universal care să fiarbă apă pentru paste într-o oală de 2 litri și să vă toarne "șobolanul" de dimineață în 1 secundă - căutați altceva până la urmă. M-am îndrăgostit de EKG! Am petrecut multe momente plăcute împreună la o cafeaua bună....


Click AICI pentru a cumpăra acest produs!